maanantai 4. heinäkuuta 2016

BATAATTIRANSKALAISET

DSC_0404

Tarvitset:
  • Bataatti - 1kg
  • Oliiviöljyä - 2rkl
  • Korppujauhoja - 1rkl
  • Mausteita (kaikkea noin 1tl) : Paprikajauhoa, suolaa, sokeria, valkosipuliajauhetta
  • Grillimaustetta valmiitten ranskalaisten päälle

DSC_0419

Ohjeet:

Kuori ja viipaloi bataatit mahdollisimman saman kokoisiksi, jotta ne kypsyisivät kaikki samaan aikaan, Sen jälkeen huuhtele viipaleet vedessä. Sekoita mausteet keskenään. Laita bataatit johonkin pussiin tai rasiaan, lisää öljy ja mausteet. Ravistele kunnolla niin että mausteet ja öljy leviää kaikkialle. Paista sitten ranskalaiset uunissa noin 30 minuuttia, 225 asteen lämmössä.

Vinkki! Kannattaa käyttää oikeasti hyvää veistä, raaka Bataatti on nimittäin todella kovaa!

Nämä ovat kivaa vaihtelua tavallisille ranskalaisille ja sen lisäksi todella hyviä! Suosittelen kaikkia kokeilemaan. :-)

Janica.K

8 kommenttia:

  1. Näyttävät todella herkullisilta! Ja veikkaan, että nuo ovat paljon terveellisempiä kuin normaalit ranskalaiset :D Aion ehdottomasti kokeilla noita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että ajot kokeilla :-) Herkullisia ne ovatkin!

      Poista
  2. Näyttää tosi herkulliselta! Teen usein bataattiranskalaisia, mutta tätä tapaa pitää testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataattiranut on kyllä parhaita <3 Millä tapaa sä sit yleensä teet ne :-)?

      Poista
  3. Bataattiranskikset on niin hyviä, pitääkin taas joku päivä tehdä näitä! Toi sun annos näyttää ihan superherkulliselta<3

    VastaaPoista
  4. Bataattiranskikset on kyl mun lemppareita! Tykkään kovasti, ja valkkaankin ne aina jos ne on mahdollista ottaa ravintolassa perusranujen tilalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin on! Mäkin olen alkanut viimeaikoina tilaamaan niitä normiranskalaisten sijaan, ne tuo kivaa vaihtelua :-)

      Poista

Kiitos jo etukäteen teille jotka jätätte kommentin. ♥ Pidetäänhän kommentit kans asiallisina!