torstai 1. kesäkuuta 2017

ARKI BALILLA: SKOOTTERI JA LIIKENNE

Eilen annettiin takaisin meidän skootterit ja tänään koittaa päivä jolloin on aika jättää Bali taakse.. En kuitenkaan lähde vielä Suomeen, vaan matka suuntaa kohti Malesiaa. Paljon Baliin liittyviä postauksia on myös tulossa päin. Eli kannattaa pysyä kuulolla! :-)

Liikenne Balilla on hyvin sekasortoinen ja vilkas. Minähän en itse ollut koskaan ennen ajanut yhtikäs MITÄÄN ennen kuin tänne tulin. Eli ajatus ajamisesta kauhistutti aika paljon, varsinkin kun näin millainen tämä meininki on. Balilla skootterin kanssa kulkeminen on kuitenkin kätevin ja halvin tapa liikkua. Ei täällä julkistaliikennetä juurikaan ole ja taxilla joka päivä kulkeminen menee kalliiksi.

DSC_1203

Sain harjoitella yhden ajotunnin verran ja sen jälkeen olikin jo aika siirtyä muitten autojen ja skootteritten joukkoon. Ensimmäinen kerta liikenteessä oli kyllä aikamoinen järkytys. Voin vain kuvitella miten koomiselta se on näyttänyt kun ollaan ajtettu 20km/h isolla moottoritiellä, haha :'-D! Minun kaksi kaveria ovat ajaneet autoa ja skootteria ennen, mutta myös he olivat aivan shokissa ensimmäisen ajelun jälkeen. Kun vihdoinkin päästiin kotiin niin ei se itku ollut kovinkaan kaukana.

Tosin siitä se sitten pikkuhiljaa lähti rullaamaan. Nykyään voin sanoa että rakastan kulkea täällä! Meno on hullunkurista, mutta siitä mä nimenomaan pidän. Mistään liikennesäännöistä tai nopeusrajoituksista ei ole tietoakaan. Täällä piti totutella myös vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Mutta kyllä sitä nopeasti oppii ajamaan yhtälailla kuin paikallisetkin. 

Originals

Olen ajanut koko tämän ajan ilman mitään ajokorttia, eikä siitä ole koitunt minulle mitään ongelmia. Skoottereihin tarvitsisi itseasiassa moottoripyörän ajokortti, eikä mopon. Ne ovat nimittäin todella paljon voimmakkaampiä mitä Suomessa. Se on ihan normaalia ajaa niillä noin 80-100km/h.

Meillä on käynyt tuuri, koska poliisi ei ole pysäyttänyt meitä kertaakaan. Kerran he yrittivät, mutta ajoin vain röyhkeästi ohi. He siis usein pysättelevät turisteja ja keksivät siten syitä mitä olet tehnyt väärin, saadakseen rahaa. Tällaiset tilanteet johtavat siihen että joudut lahjoamaan poliisia. Kuitenkin siinä lahjoamis tilanteessa pitää muistaa myös tinkiä, jos osaat puhua edes vähän Indonesian kieltä siitä on myös paljon apua. 

Suomessa liikenne tulee tuntumaan kyllä kamalan tylsältä tämän jälkeen..! 
Janica.K

1 kommentti:

  1. Hui kuulostaa tosiaan yhtä hurjalta miltä se näyttikin yhdessä videossa:'D Mä ajan autoa kyllä mutta jostain syystä skootterin selkään en uskaltaisi hypätä. Ihana että siellä on totuttu jo tuohon liikenteeseen:) Mukava oli lueskella tätä!

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen teille jotka jätätte kommentin. ♥ Pidetäänhän kommentit kans asiallisina!