torstai 30. maaliskuuta 2017

BALILAINEN UUSIVUOSI

Hyvää uuttavuotta 1939!

GOPR1862

Haha, jep. Kuulitte kyllä ihan oikein. Täällä vietettiin pari päivää sitten Balilaista uuttavuotta. Minut tuntien tähänkin asiaan piti panostaa hiukan tavallista enemmän. Päätettiin siis ystävieni kanssa pistää perinteiset Balilaiset asut päälle. Saatiin kaduilla kyllä todella paljon positiivisia reaktioita paikallisilta. Jotkut halusi jopa ottaa kuvia kanssamme. :-D

DSC_0548

Uuttavuotta vietetään kaksi päivää. (27-28.2) Ensimmäisenä päivänä sitä juhlistetaan isolla paraatilla. Kaduilla näki mitä kummallisimpa patsaita jotka paikalliset ovat itse tehneet. Päivän päätteksi oli vielä iso näytelmä. Tosin kadut olivat täynnä niin paljon ihmisiä, ettei päästy edes lähellekkään lavaa.. Oli kuitenkin hauska ja mielenkiintoinen päivä.

New year

Tokana päivänä on"silent-day", eli suomennettuna "hiljainen-päivä". Silloin ei saa poistua kotoota, taikka pitää valoja päällä. Kaikki paikat paitsi sairaalat ovat sinä päivänä kiinni, jopa lentokenttä. Tämä päivä on tarkkaan valvottu ja jos esimerkiksi lähdet kotoa, joudut maksamaan sakkoja ja sinut ohjataan takaisin. Onneksi me saatiin kuitenkin viettää aikaa meidän pihallamme ja meillä on niin hyvä porukka joka täällä asuu, joten päivä sujui ongelmitta.

Janica K.

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa kuulla Balilaisesta uudesta vuodesta! Tuostakaan en tiennyt mitään, aika jännä juttu että kotoa ei saa esim lähteä mihinkään ja että ihan lentokenttäkin on suljettu:D Lisää ehdttomasti aina tällaisia pousteja, monien maiden kultuuri kiehtoo ja niitä on mielenkiintoista lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa lisää kulttuurista! :-D Kiitos :-)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, mukava kuulla muidenkin maiden tavoista! Ihana kans tuo asu, en ihmettele miksi teidän kanssanne on haluttu kuvia ottaa! :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen teille jotka jätätte kommentin. ♥ Pidetäänhän kommentit kans asiallisina!