lauantai 29. huhtikuuta 2017

KULTTURELLINEN BALI

DSC_0989 DSC_0279 2 DSC_0135 2 DSC_0076 DSC_0055

Bali on paljon muutakin kuin vain rantoja ja hienoja turistihotelleja. Bali on itseasiassa Indonesian ainoa saari missä Hinduismi toimii pääuskontona. Se myös näkyy vahvasti kulttuurissa. Temppeleitä, niin suuria kuin pieniä löytyy joka nurkasta. Kaduilla näkyy myös usein "lahjoituksia" joita ihmiset antavat jumalille. Indonesiassa muuten pääuskontona toimii Islami ja sen huomaa yleensä aika nopeasti kun matkustaa Balin ulkopulelle.

DSC_0003 DSC_0019 2 DSC_0030 2 DSC_0253 2 DSC_0297 2

Hinduismin uskoon liittyy myös uudestaan synytyminen. Balissa uskotaan että jos olet kerännyt itsellesi huonoa karmaa, niin synnyt uudestaan koirana. Täällä näkeekin sen takia niin paljon koiria kaduilla. Suurin osa niistä ovat jonkun omistamia, mutta niistä ei pidetä hirveän hyvää huolta. Syy miksi niitten annetaan kulkea vapaana, on koska täkäläiset näkevät ne heidän sukuluaisina. Sen takia he haluavat antaa heidän kulkea missä haluavat.

Paikalliset ihmiset ovat suurimmaksi osaksi todella ystävällisiä. He haluavat aina parhaansa mukaan auttaa ja ovat hyvin puheliaita. Esimerkiksi taksissa on hyvin harvoin hiljaista. Englannin kieli voi joillekkin olla vähän hankalaa, mutta useasti se silti yrittävät parhaansa. Parasta on jos itse opettelee puhumaan Indonesian kieltä. Kun osaat akeet, kuten "hyvää huomenta" tai "kiitos" Indonesiaksi, niin sitä arvostetaan suuresti. 

DSC_0984 DSC_0923 DSC_0059
DSC_0314 2

Balilainen perinteinen musiikki ja tanssi ovat myös tulleet tutuiksi. Omasta mielestä se tanssi näyttää hiukan pelottavalta. Tanssijat näyttävät ihan nukeilta ja liikuttavat myös silmiään musiikin tahdissa.

Me ollaankin käyty aika monessa temppelissä ja muissa kultturellisissa paikoissa. Postauksen kuvat on otettu kolmesta eri paikasta: Tanah Lot, Uluwatu Temppeli ja Cultural Park. Jos Balille koskaan eksytte niin varsinkin Tanah Lot on ollut yksi suosikki paikoista missä olemme täällä käyneet.

DSC_0068 2

Janica K.

6 kommenttia:

 1. Balille on kyllä joskus päästävä! :-D

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen postaus, oli kiva kuulla esim. tuosta uskonnosta hiukan! Vitsi siellä on niin kauniit maisemat ♥

  VastaaPoista
 3. Bali on kyl niitä kohteita joista oon kans haaveillut. Tekis kyl niin mieli mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tänne tulemista :-)

   Poista

Kiitos jo etukäteen teille jotka jätätte kommentin. ♥ Pidetäänhän kommentit kans asiallisina!