perjantai 29. huhtikuuta 2016

HERKULLINEN KINKKUPIIRAKKA

Kinkkupiirakka on aina kuulunut mun äidin valmistamiin suosikkiruokiin, joten pyysin häntä opettamaan sen reseptin myös mulle. Lopputuloksesta tuli niin hyvää, että mun on pakko tulla jakamaan piirakan valmistusohje tänne blogiin, joka oli vielä kaiken kukkuraksi yllättävän helppo! 

Taikinan ohje:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa
  • 125 g margariinia
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauheet keskenään. Sen jälkeen "nypi" margariini jauhoihin. (nyyppiminen = Sekoita margariini ja jauhot käsin, ns. puristaen). Lisää muna ja maito, jonka jälkeen sekoita kaikki tasaiseksi. Voitele piirakkavuoalle ja taputtele taikina siihen käsin. 

Vinkki! Viimeisessä vaiheessa on helpompaa saada se taikina siihen vuoalle jos omat kädet ovat jauhojen peitossa. 

DSC_1820
DSC_1875
Täytteen ohje:
  • 230 g kinkkusuikaleita
  • 1/2 - 1 paprika 
  • 1 Sipuli
  • Haluamasi määrä juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl ruokakermaa
Pilkkoa sipuli ja paprika ja paista sipuli pannulla. Sekoita sitten kaikki ainekset yhteen ja kaada täyteseos vuoalle taikinan päälle.

Paista kinkkupiirakka uunissa, 225 asteen lämmössä noin 25 minuuttia. 

Vinkki! Suosittelen tarjoilemaan salaatin kanssa.  

Toivotan teille kaikille mukavia leivonta ja kokkailu hetkiä! :-)
- Janica K.

6 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kyllä hyvältä!:) Kivaa vappua:)

    VastaaPoista
  2. Oij kuulostaa ja näyttää oikein herkulliselta, kylläpä tekisi mieli kokeilla:) Hauskaa vappua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan ;-) Hyviä vappuja myös sinne!

      Poista
  3. Apua, nyt tuli nälkä! :--D Saa nähdä jos joskus jopa kokeilisin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah niin mullakin tätä postausta tekiessä.. :'-D Kannattaa kokeilla!

      Poista

Kiitos jo etukäteen teille jotka jätätte kommentin. ♥ Pidetäänhän kommentit kans asiallisina!